با آلیاژ جدید تیتانیوم-طلا می توان ایمپلنت های فوق مقاوم ساخت

بسیاری از ایمپلنت های مورد استفاده در بدن انسان (از جمله جایگزین استخوان های لگن یا دندان ها) را باید پس از نزدیک به 10 سال تعویض کرد، زیرا ترکیبات آنها به اندازه کافی قوی نیستند تا بتوانند زمان بیشتری را دوام بیاورند. ظاهراً محققین «دانشگاه رایس» شهر هیوستن در ایالت تگزاس، این وضعیت را تغییر داده و کابوس جراحی های مداوم برای تعویض ایمپلنت را از بین برده اند.

به گزارش منابع خبری، این دانشمندان نوعی آلیاژ تیتانیوم-طلا ساخته اند که تا به امروز قوی ترین ترکیب سازگار با بافت های ارگانیک به شمار می رود، ضمن اینکه چهار برابر مستحکم تر از تیتانیوم خالص است. شدت مقاومت این ترکیب به اندازه ای است که دانشمندان برای پودر کردن آن به منظور تعیین درجه خلوص با مشکلات زیادی روبرو شدند.

ایمپلنت

برای ساخت این آلیاژ از ترکیب سه سهم تیتانیوم به ازای هر سهم طلا در دمای بسیار بالا استفاده شده، و ساختاری بلورین و فوق العاده مستحکم به وجود آمده.

البته پتانسیل کاربردی آلیاژ تیتانیوم-طلا هنوز مشخص نیست، زیرا آزمایشگاه تحقیقاتی فوق بیشتر به ویژگی های الکتریکی و مغناطیسی آن توجه داشته. به عقیده کارشناسان، کاربرد اصلی این ترکیب جدید در ساخت ایمپلنت خواهد بود، زیرا سطح آن از تیتانیوم خالص نیز صیقلی تر است. با این حال، شاید بتوان با استفاده از روش دوپینگ شیمیایی، آلیاژ مورد بحث را مستحکم تر از قبل ساخت.

لازم به ذکر است این کشف به معنای بی نیازی از تعویض ایمپلنت ها نخواهد بود، اما قطعاً با استفاده از آلیاژ تیتانیوم-طلا در ساخت ایمپلنت، تعداد عمل های جراحی ضروری برای تعویض آنها تا حد زیادی کاهش خواهد یافت.

 

منبع: دیجیاتو