با راهاندازی فاز نهایی و تکمیل شبکه ملی اطلاعات، سرانه ترافیک اینترنت پرسرعت در کشور از ۱۴ کیلوبیت بر ثانیه در شرایط فعلی، با بیش از ۲.۵ برابر رشد به ۳۸ کیلوبیت بر ثانیه میرسد.
به گزارش کلیک، برمبنای شاخص افزایش سرانه ترافیک اینترنت، ظرفیت سرانه ترافیک اینترنت به ازای هر کیلوبیت بر ثانیه که در شهریورماه سال ۹۲ یک کیلوبیت بود و هم اکنون ۱۴ کیلوبیت است، در بهمن ۹۵ به ۲۷ کیلوبیت و در اردیبهشت ۹۶ با ۲.۷ برابر رشد به ۳۸ کیلوبیت بر ثانیه می رسد.
در شاخص نسبت ترافیک داخلی نسبت به ترافیک ارتباطات خارج از کشور، میزان ترافیک داخلی که در شهریور ۹۲ حدود ۱۰ درصد نسبت به ترافیک سایتهای خارجی برآورد میشد، هم اکنون به ۴۵ درصد رسیدهاست و طبق برنامهریزیها در بهمن ۹۵ به ۵۰ درصد میرسد.
در همین حال طبق برنامهریزی کوتاه مدت قرار است تا اردیبهشتماه سال ۹۶ نسبت ترافیک داخلی به ترافیک خارج از کشور به ۵۵ درصد برسد. به این معنی که ۵۵ درصد حجم ترافیک اینترنت در داخل کشور، تبادل شود.
تعدیل هزینه های اینترنت پرسرعت
در راستای تعدیل هزینههای دسترسی به ارتباطات پرسرعت، در حالی که در شهریورماه سال ۹۲ نسبت هزینه سالیانه دسترسی به اطلاعات به درآمد سرانه حدود ۱۲ درصد بود در سال گذشته این نسبت به ۱۰ درصد رسید و هم اکنون نیز در شاخص هزینه دسترسی، نسبت هزینه سالیانه به درآمد سرانه ۳ درصد است که کمترین رقم ممکن برآورد میشود.
برمبنای شاخص مدنظر در شبکه ملی اطلاعات، ضریب نفوذ دسترسی به اینترنت پرسرعت ثابت خانگی که هماکنون حدود ۴۰ درصد است در بهمن ماه سال ۹۵ به ۶۰ درصد و تا پایان اردیبهشت ۹۶ به ۶۵ درصد بر مبنای خانوار میرسد.
این درحالی است که طبق این برنامه ریزی ها، ضریب نفود دسترسی پهن باند سیار (اینترنت پرسرعت موبایل) که هم اکنون حدود ۳۰ درصد جمعیت کشور است تا بهمن ۹۵ به ۳۵ درصد می رسد و تا اردیبهشت ۹۶ به بیش از ۴۰ درصد خواهد رسید.
طبق این برآوردها، متوسط سرعت دسترسی به پهن باند ثابت (اینترنت پرسرعت ثابت) که هم اکنون ۳ مگابیت بر ثانیه است در بهمن سال ۹۵ به ۴ مگابیت و در اردیبهشت ماه سال ۹۶ به ۵ مگابیت برثانیه می رسد.
در همین حال متوسط سرعت دسترسی به پهن باند سیار (اینترنت پرسرعت موبایل) از ۲ مگابیت کنونی به ۳ مگابیت در بهمن ماه امسال و ۴ مگابیت بر ثانیه در اردیبهشت سال ۹۶ خواهد رسید.